10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang dit hele weekend 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Actie loopt t/m zondag april!

EPDM op een schuurdak

Bent u op zoek naar een dakbedekking voor op het platte dak van uw schuur? Wij geven u diverse goede redenen waarom u EPDM op het dak van een schuur zou moeten plaatsen!

Een schuurdak renoveren met EPDM

Als u een nieuw schuurtje gaat of laat bouwen, dan komt u als dakbedekking al gauw uit bij EPDM. Maar ook bij een reeds bestaand schuurtje waarvan het dak aan vernieuwing toe is kunt u EPDM gebruiken. Vroeg of laat staat dit klusje altijd wel een keer op het programma en helemaal als u al een wat ouder schuurtje heeft dan is de kans groot dat hier nog een dakbedekking op ligt die niet helemaal meer aan de huidige kwaliteitsnormen voldoet. Hierdoor kan bijvoorbeeld lekkage ontstaan. Om dit voor te wezen, is het verstandig om het schuurdak op tijd te renoveren. Een belangrijke reden om voor EPDM te kiezen is de lange levensduur, maar ook het gemakkelijk verwerken ervan zorgt ervoor dat EPDM een perfecte keuze is voor een schuurdakje.

Wat zijn de voordelen van EPDM op een schuur dak?

EPDM is dus een makkelijk materiaal om te gebruiken, ook mede omdat het bij EPDM XL op maat te bestellen is. Dit voorkomt een hoop gedoe met op maat knippen of snijden. Er zijn echter nog meer voordelen van EPDM dakbedekking:

 • EPDM is bijna onderhoudsvrij. Twee keer per jaar kunt u het dak ontdoen van bladeren en vuil en controleren of de regenwaterafvoeren niet verstopt zitten. Dat is het enige onderhoud dat u aan een EPDM dak heeft.
 • EPDM is duurzaam en gaat minimaal 50 jaar mee. Dart is gemiddeld zo'n 30 jaar langer dan bijvoorbeeld roofing (bitumen).
 • EPDM is gebruiksvriendelijk en erg gemakkelijk zelf te leggen. U hoeft ons EPDM niet voor te behandelen met een primer en u heeft ook geen brander nodig om het op het dak te branden. Onze kwalitatieve EPDM lijm volstaat.
 • EPDM folie is licht van gewicht en beloopbaar. Dit maakt het leggen ervan een stuk gemakkelijker.
 • EPDM is een uitstekende combinatie met PIR isolatieplaten, waardoor een schuur isoleren extra gemakkelijk gaat.

EPDM verwerken op een plat dak van een schuur

Een goede voorbereiding is essentieel. Meet voordat u gaat bestellen het dak op en voer deze afmetingen in tijdens het bestellen. Wij zorgen er dan voor dat u het EPDM op maat geleverd krijgt zodat u niet zelf hoeft te snijden of knippen. Bedenk direct hoe u het regenwater af wilt voeren en bestel de juiste EPDM regenwaterafvoeren mee. Ook EPDM lijm en kit mag u niet vergeten.

Als u de bestelling gedaan heeft en geleverd heeft gekregen, dan kunt u van start gaan. Zorg ervoor dat het dak schoon is en geen scherpe uitsteeksels bevat. Leg het volledige stuk EPDM op het dak en sla de helft terug. Gebruik de EPDM bodemlijm om deze kant enkelzijdig te verlijmen en herhaal deze stap bij het volgende stuk aan de andere kant. Aan de randen dient u het EPDM wel dubbelzijdig te verlijmen. Dit doet u met EPDM contactlijm en dit zorgt ervoor dat het EPDM extra goed hecht en dus goed op het dak blijft liggen. Vervolgens kunt u de regenwaterafvoeren verwerken en indien van toepassing daktrimmen monteren. Nu heeft u een dak dat zeker 50 jaar meegaat!

Tip: Bestel een EPDM dak totaalpakket. Hier besteld u ook de EPDM op maat en krijgt u automatisch een ruime hoeveelheid lijm en kit meegeleverd.

EPDM pakketten
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 268,97
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 208,22
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 274,17
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 216,90
  Incl. BTW

EPDM voor een schuurdak koopt u online bij de specialist

Een voordeel van EPDM online bestellen is dat u alles thuis of direct op de lokatie van de klus aangeleverd krijgt. U hoeft het dus niet zelf op te halen en er gelden geen lange levertijden. U kunt binnen 3 werkdagen al aan de slag met uw EPDM dak. Dankzij onze langdurige ervaring met dit materiaal, kunnen we u bij vragen natuurlijk altijd op weg helpen. Ook vind u bij ons (video) handleidingen waar u alle stappen nog eens rustig na kunt lezen of kijken. Kortom, alle reden om EPDM online te kopen!

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat