Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM Hemelwaterafvoeren

Zonder hemelwaterafvoer zal een EPDM dak of EPDM dakgoot al gauw last krijgen van bijvoorbeeld lekkage. Zorg daarom altijd voor voldoende afvoer van hemelwater. Onze EPDM hemelwaterafvoeren zijn allemaal voorzien van een EPDM slabbe die aan de PE buis of koker is gelast. Hierdoor weet u zeker dat u geen lekkage krijgt bij de afvoer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Alle prijzen inclusief BTW Altijd scherpe prijzen

    • Levering binnen 2 werkdagen Levering in Benelux

    • Gratis verzending Vanaf €500,-

per pagina

Voorgefabriceerde EPDM hemelwaterafvoeren

Doordat onze EPDM hemelwaterafvoeren geprefabriceerd zijn is aansluiten en verlijmen extra eenvoudig. De ronde HWA's gebruikt u als onderuitloop en de kokers van bijvoorbeeld 60x80 of 60x100 gebruikt u als zijuitloop als u het water door de opstand of boei afvoert. U legt eerst de EPDM folie en daarna plaatst u de afvoer bovenop de EPDM dakbedekking.

Welk soort hemelwaterafvoer heb ik nodig

Welke EPDM hemelwaterafvoer u nodig heeft is afhankelijk van de situatie. Heeft u een plat dak waarbij u het hemelwater recht naar beneden wilt laten afvoeren dan gebruikt u de ronde EPDM hemelwaterafvoer. In de praktijk is dit de meest gebruikte EPDM waterafvoer. Deze ronde EPDM afvoeren zijn te verkrijgen in afmetingen met een diameter variërend van 50 tot 125mm. Welke grootte u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid regenwater die het dak te verwerken krijgt. Dit hangt natuurlijk weer samen met de grootte van het dak.

Normaal gesproken volstaat een EPDM hemelwaterafvoer met een diameter tot 75mm op daken als tuinhuisjes, schuren of kleine overkappingen, terwijl grotere EPDM daken een EPDM hwa van minstens 75mm nodig zullen hebben.

Een EPDM hemelwaterafvoer met zijuitloop gebruikt u wanneer u het water door de zijkant van een opstaande dakrand wilt afvoeren. Het dak moet dan wel over een rechte of schuine opstand beschikken. Bij een rechte opstand gebruikt u de EHWA rechte zijuitloop, bij een schuine opstand gebruikt u de 45 graden schuine variant.

De aansluiting van een EPDM hemelwaterafvoer

De EPDM hemelwaterafvoer plaatsen is doordat deze geprefabriceerd zijn erg eenvoudig. U legt eerst het EPDM dakrubber en snijdt daarna een gat in het EPDM rubber op de plek van de afvoer. De grootte van dit gat is afhankelijk van de diameter van de afvoer. Hierna plaatst u de hemelwaterafvoer in het ontstane gat. Vervolgens markeert u de rand van de hemelwaterafvoer en haalt u de EPDM hwa weer weg. Nu kunt u de hemelwaterafvoer gaan verlijmen, en voor de beste hechting is tweezijdige verlijming met de contactlijm noodzakelijk. Breng zowel EPDM contactlijm aan op het EPDM dakrubber als de hemelwaterafvoer. Plaats tenslotte de afvoer weer op zijn plek en druk deze goed aan met de EPDM aandrukroller.

Belangrijk: Voor een goede hechting van de lijm is stevig aandrukken erg belangrijk en daarmee voorkomt u dat er bij de afvoer alsnog een lekkage ontstaat. Vergeet ook de naad niet af te werken met de EPDM kit.

Extra advies over hemelwaterafvoer

Bij EPDM XL mogen we onszelf inmiddels experts noemen als het gaat over EPDM dakbedekking, en daar hoort hemelwater afvoeren natuurlijk ook bij. Twijfelt u welke hemelwaterafvoer u nodig heeft voor het dak, dan kunt u voor advies altijd even contact met ons opnemen.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat