Met Pinksteren klussen?!

Profiteer direct en ontvang 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Actie loopt t/m maandag 29 mei!

EPDM Blog van EPDM XL

De levensduur van EPDM dakbedekking

Als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare dakbedekking, dan is EPDM-dakbedekking een uitstekende optie. EPDM is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn weerstand tegen extreme temperaturen, weersomstandigheden en Uv-straling. Dit type dakbedekking gaat minimaal 50 jaar mee en biedt veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekkingsmaterialen. In dit blog gaan we dieper in op de levensduur van EPDM-dakbedekking.

Lees meer

Nieuwe producten: Zelfklevend EPDM

Bij het kiezen van dakbedekking is het essentieel om een materiaal te selecteren dat lang meegaat, waterdicht is en bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Een steeds populairder wordende optie is zelfklevende EPDM-stroken. In deze blog zullen we bespreken wat zelfklevende EPDM-stroken zijn, de toepassingen en de voordelen.

Lees meer

Kabeldoorvoer voor een plat dak met EPDM dakbedekking

Een kabeldoorvoer is een belangrijk onderdeel van een plat dak, of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand of ander gebouw. Het zorgt ervoor dat elektriciteitskabels veilig en netjes door het dak heen worden geleid. Hierbij is het van belang dat de kabeldoorvoer waterdicht is en goed aansluit op de dakbedekking. In dit artikel gaan we dieper in op de kabeldoorvoer op een plat dak met EPDM.

Lees meer

EPDM als loodvervanger gebruiken

Bij het nieuw bouwen of renoveren van daken, wordt de loodslabbe steeds vaker vervagen voor een veel duurzamer alternatief zoals EPDM. Een loodslabbe verwijst naar de aansluiting aan de bovenkant van het dak en dicht bij de gevel. Deze loodslabben worden daar aangebracht om de kwetsbare plekken waterdicht te maken en houden. Tijden geleden werden deze slabben gemaakt van lood, maar eigenlijk is EPDM hier veel meer geschikt voor.

Lees meer

Wat is het gewicht per m2 van EPDM

Wanneer u een nieuw dak gaat plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van EPDM dakbedekking per vierkante meter. EPDM is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. In deze tekst zullen we dieper ingaan op het gewicht van het folie, de voordelen en de levensduur van het materiaal.

 

Lees meer

App dakbedekking of EPDM dakbedekking

Het plaatsen van een nieuw dak is geen dagelijkse bezigheid, tenzij je natuurlijk dakdekker bent. Daarom is het erg belangrijk om de juiste materiaalsoort te kiezen. In dit artikel zetten we de verschillen tussen APP dakbedekking en EPDM-dakbedekking op een rij, zodat je zelf de juiste afweging kunt maken.

Lees meer

EPDM dakbedekking en uv-straling

EPDM is een populaire synthetische rubbersoort die vaak gebruikt wordt als dakbedekking vanwege de vele voordelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van EPDM-dakbedekking en de effecten van UV-straling op dit materiaal.

Lees meer

EPDM dakbedekking aanbrengen op beton

EPDM-dakbedekking kan op verschillende soorten ondergronden worden aangebracht, maar welke materialen zijn geschikt en waarom? In dit artikel geven we u graag meer informatie hierover.

Lees meer

Is EPDM brandbaar?

Vaak krijgen wij de vraag of EPDM brandbaar is. Hoewel bijna elk materiaal brandbaar kan zijn bij hoge temperaturen, is het belangrijk om te weten of EPDM vliegvuurbestendig is en veilig verwerkt kan worden. In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan.

 

Lees meer

Welke soort dakbedekking moet ik kiezen?

Als u op zoek bent naar dakbedekking voor uw woning of gebouw, overweegt u misschien EPDM-dakbedekking. Maar welke soort is de beste keuze? In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen de twee grootste soorten EPDM-dakbedekking bespreken.

Lees meer

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat