Blog

Een alternatief voor mastiek is EPDM

In België werd er vroeger op platte daken vaak mastiek gebruikt. Ook was er een stuk minder bekend over isolatie en hoe dit te gebruiken dus kwam dit amper voor. Maar is mastiek wel zo geschikt voor een dak? In de winter werd het erg hard, en in de zomer bijna vloeibaar. In dit artikel leest u er alles over en dragen we u een alternatief aan.

Lees meer

Waarom zou ik voor een EPDM groendak kiezen?

In de stad is het soms zoeken naar groen. Wij zien dan ook steeds meer de trend dat er wordt gekozen voor een groendak. Dit geeft een dak een frisse uitstraling en als u dit combineert met de juiste dakbedekking dan bent u verzekerd van een lange levensduur van het dak met weinig onderhoud. Ga daarom voor een EPDM groendak!

Lees meer

EPDM beschermen tegen weersinvloeden

Een lange en goede zomer zorgt voor blije gezichten van eigenaren van zonnepanelen. Maar hoe zit het met uw dakbedekking? Niet elk type dakbedekking is namelijk even goed bestand tegen elk type weer dat in de Belgische zomers voorbij komt. Zonnige periodes afgewisseld met regen kunnen namelijk best eens voor problemen zorgen. Levert dit ook problemen op bij EPDM dakbedekking?

Lees meer

Waarom kiezen voor een speciale EPDM daktrim?

Wat is nu het voordeel van de speciale EPDM daktrim? Een EPDM daktrim is namelijk iets duurder dan de standaard daktrim. Een daktrim is niet alleen maar de randafwerking van uw EPDM dak, maar het moet ook functioneel zijn. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van de dakbedekking en dit profiel beschermd tegen weersinvloeden en ongedierte.

Lees meer

Hoe dik moet EPDM rubber zijn?

EPDM rubberfolie is er in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld Amerikaans EPDM rubber met talk en Europese onbetalkte EPDM. EPDM XL verkoopt enkel het zeer betrouwbare Europese EPDM rubber van het merk Tytane® met een dikte van 1,00 mm of 1,30 mm. Maar hoe dik moet EPDM rubber nou eigenlijk zijn?

Lees meer

Is EPDM zelf plaatsen moeilijk?

Heeft u nieuwe dakbedekking nodig op uw platte dak? Dan is EPDM rubber een uitstekende keuze. De voordelen zijn groot en nadelen zijn er eigenlijk niet. Het zelf plaatsen van EPDM rubber bespaart u bovendien tijd en geld. Maar is het zelf plaatsen van EPDM moeilijk? In dit artikel leggen we uit hoe u het EPDM rubber zelf kunt aanbrengen.

Lees meer

Zonnepanelen installeren op EPDM

Geld besparen en oog voor het milieu, dat zijn vaak de voornaamste redenen om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Maar hoe zit dat met zonnepanelen op EPDM? Gaat dit gemakkelijk, of kunt u dit beter niet doen?

Lees meer

Kan EPDM op zink gelijmd worden?

Kan ik EPDM op zink lijmen en hoe doe ik dat? Bij het renoveren van een dakgoot komt deze vraag regelmatig naar boven. Als u onze aanwijzingen opvolgt zult u zien dat dit prima door uzelf te doen is.

Lees meer

Kan EPDM rubber op elk soort ondergrond?

EPDM rubber is een materiaal dat op diverse ondergronden aangebracht kan worden. In dit artikel gaan wij dieper in op welk soort ondergrond EPDM rubber wel en niet aangebracht kan worden. Dat EPDM op houten ondergrond kan worden aangebracht is algemeen bekend, maar EPDM kan in sommige gevallen ook gewoon over de huidige dakbedekking aangebracht worden. Wij hebben de tien meest gestelde vragen over EPDM en het soort ondergrond voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

De voordelen van EPDM dakrubber

U bent toe aan een nieuw dak en bent zich aan het oriënteren over het soort dakbedekking dat u kunt gebruiken. Heeft u EPDM dakrubber al eens overwogen? EPDM rubber is vanwege de vele voordelen de meest toegepaste dakbedekking voor een plat of licht hellend dak, voor zowel bestaande panden als nieuwbouw.

Lees meer

Copyright © 2020 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat