Gratis aandrukroller!

Tot en met maandag 23 mei ontvangt u bij aankoop van een EPDM dakpakket een gratis aandrukroller t.w.v. €34,95! Bestel nu!

EPDM Blog

Dakgoot reparatie met EPDM

De zomer nadert zijn eind en als u nog klusjes in en om huis heeft is dit de tijd om ze nog snel even te doen. Het was geen perfecte zomer en door alle neerslag is uw dakgoot meerdere keren getest. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat uw oude dakgoot lekkage vertoond. Hiervoor heeft EPDM XL dé oplossing, want dakgoot reparatie met EPDM is niet alleen de meest duurzame optie maar ook nog eens simpel zelf te doen.

Lees meer

EPDM op een schuurdak

Bent u op zoek naar een dakbedekking voor op het platte dak van uw schuur? Wij geven u diverse goede redenen waarom u EPDM op het dak van een schuur zou moeten plaatsen!

Lees meer

EPDM op tuinhuis plaatsen

Zelf klusjes doen wordt steeds populairder, en doordat er steeds meer gebruiksvriendelijke materialen zijn, gaat dit ook steeds gemakkelijker. Het dak van een tuinhuisje vervangen is zo'n klusje, want EPDM dakbedekking op een tuinhuisje plaatsen kunt u prima zelf!

Lees meer

DPC of EPDM als waterkeringsfolie?

Heeft u last van vocht in uw kruipruimte of kelder ? Of gaat u misschien verbouwen of renoveren? Dan is het van belang dat de muren en vloeren vochtvrij en waterdicht worden. U heeft dan de keuze uit diverse soorten waterkeringsfolie, zoals DPC folie of EPDM. Maar wat is nu het beste?

Lees meer

Geschiedenis van mastieken dakbedekking

Een mastiek dak werd van vroeger uit altijd gebruikt als dakbedekking voor een plat dak of een licht hellend dak. Dit was omdat er niet veel andere oplossingen waren dan mastiek. Een mastiek dak had zo zijn voordelen, maar misschien nog wel meer nadelen. In dit artikel kunt u meer lezen over mastiek en geven we u enkele alternatieven.

Lees meer

Isoleren van een dak

Als u onze vorige blogs heeft gelezen dan weet u inmiddels dat EPDM de beste keuze is als dakbedekking op een plat of licht hellend dak. Om nog meer plezier uit een EPDM dak te halen, praten we u bij over isolatie. Want hoe isoleert u nou eigenlijk een warm of omgekeerd dak?

Lees meer

Wat is kimfixatie?

EPDM heeft de reputatie als dakbedekking dat tot wel een halve eeuw meegaat. De elastische eigenschappen zorgen door makkelijk krimpen en uitzetten voor een uitstekende weerbestendigheid. Door de continue beweging in het materiaal kan het voorkomen dat het los komt in de hoeken als het niet goed vastgezet is. Dat is eenvoudig te voorkomen door het toepassen van kimfixatie.

Lees meer

EPDM-dakbedekking is multifunctioneel

Een dak is tegenwoordig veel meer dan alleen een bescherming tegen de weersomstandigheden. Zeker de platte daken zijn in toenemende mate multifunctioneel. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van sedumdak, groendaken, dakterrassen en daken met zonnepanelen. Veel van deze multifunctionele daken hebben één ding gemeen, en dat is EPDM-dakbedekking.

Lees meer

Wat is EPDM rubber?

EPDM-rubber is een synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM-rubber vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren '50 zocht men een soort dakbedekking dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal moest bestand zijn tegen UV straling en flexibel te zijn, en moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was het antwoord!

Lees meer

Hoeveel kost nieuwe dakbedekking gemiddeld?

Dakbedekking voor platte daken is er in verschillende soorten en maten. De drie bekendste zijn EPDM, bitumen (roofing) en PVC. Deze materialen onderscheiden zich met specifieke kenmerken en lopen ook in prijs vaak sterk uiteen. Wij zeten de voordelen en gemiddelde kosten van de populairste dakbedekkingssoorten voor platte daken op een rijtje.

Lees meer

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat