Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM Blog van EPDM XL

Welke kant van het EPDM moet ik verlijmen?

Als u een nieuw dak nodig heeft, of bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak aan uw huis heeft laten plaatsen en gekozen heeft voor EPDM, wilt u natuurlijk meteen aan de slag. Uw bestelling van EPDMXL wordt snel geleverd, zodat u direct kunt beginnen zodra u de verpakking heeft geopend. Maar aan welke kant moet EPDM eigenlijk gelijmd worden?

Lees meer

Meer licht in huis met lichtkoepel of lichtstraat

Een plat of licht hellend dak is goedkoop en makkelijk te bouwen. Maar, vaak hebben deze daken geen ramen, dus er komt niet veel licht naar binnen. Veel huizen in Nederland zijn al donker, dus het is slim om een raam, dakkoepel of lichtstraat toe te voegen.

Lees meer

Welke waterdichtingsfolie is beter: EPDM of DPC?

Heeft u vochtproblemen in uw kelder of kruipruimte? Of bent u van plan te verbouwen of renoveren en wilt u zeker zijn dat uw muren en vloeren vochtvrij en waterdicht zijn? Dan overweegt u wellicht DPC-folie of EPDM. Maar welke is nou eigenlijk de beste keuze? We vertellen u hier meer over.

Lees meer

Amerikaans of Europees EPDM?

Wanneer u opzoek bent naar dakbedekking is er een grote kans dat u uitkomt bij de keuze tussen Amerikaans of Europees EPDM, we vertellen u in dit artikel meer over de verschillende eigenschappen en voordelen. Bij EPDM XL bieden we exclusief Europees EPDM aan, omdat we ons richten op het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Lees meer

EPDM dakbedekking op het dak van een schuur

Moet het dak van uw schuurtje vernieuwd worden? Dit kan snel en gemakkelijk worden gedaan met EPDM dakbedekking. Een EPDM-dak op uw schuur biedt tal van voordelen. U kunt het bijvoorbeeld direct op maat bestellen, wat de klus een stuk gemakkelijker maakt!

Lees meer

Waarom isolatie onder EPDM dakbedekking?

Bent u van plan om uw dak te gaan voorzien van EPDM dakbedekking? Dan is de ondergrond waarop uw EPDM wilt gaan verlijmen van groot belang, zo kunt u EPDM dakbedekking ook combineren met PIR isolatie. In deze blog vertellen we u waarom dit zo'n goede combinatie is en hoe u dit het beste kunt doen! 

Lees meer

EPDM stroken gebruiken voor luchtdicht bouwen

Er zijn diverse manieren waarop lucht uw gebouw of woning kan binnendringen, zoals spleten in de muren of verouderde isolatie en dakbedekking op het dak. Dit zorgt voor ongewenste problemen zoals warmteverlies, vochtproblemen en schimmelvorming. Luchtdicht bouwen met EPDM stroken biedt hier de perfecte oplossing voor.

Lees meer

Heb ik EPDM primer nodig voor EPDM dakbedekking?

Veel verschillende soorten dakbedekking hebben enige vorm van voorbehandeling nodig voor een optimale hechting. Bij de Europese EPDM dakbedekking van EPDMXL is dit niet het geval, omdat wij de Europese variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. In deze blog vertellen we u hier meer over. 

Lees meer

Kun je lopen op een EPDM dak?

EPDM-dakbedekking heeft als een van de vele voordelen dat u er altijd op kunt lopen, of het nu winter of zomer is. Het blijft buigzaam en flexibel, wat betekent dat het niet stijf wordt, zelfs niet als het vriest. Dit maakt EPDM zeer gebruiksvriendelijk, vooral wanneer u het vergelijkt met traditionele dakbedekkingen zoals roofing (bitumen), die niet zo flexibel zijn. Dus, met EPDM heeft u het hele jaar door een betrouwbaar dak waar u op kunt lopen!

Lees meer

De voordelen en eigenschappen van EPDM dakbedekking

Indien u een geschikte dakbedekking zoekt voor een plat of licht hellend dak, of als u overweegt uw dak te vernieuwen, dan bieden wij bij EPDMXL het ideale antwoord met ons complete EPDM-pakket. Of u nu een handige klusser bent of een ervaren professional, wij leveren enkel hoogwaardige EPDM-dakbedekking van topkwaliteit, zonder het gebruik van talk.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat