EPDM Blog

EPDM-dakbedekking is multifunctioneel

Een dak is tegenwoordig veel meer dan alleen een bescherming tegen de weersomstandigheden. Zeker de platte daken zijn in toenemende mate multifunctioneel. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van sedumdak, groendaken, dakterrassen en daken met zonnepanelen. Veel van deze multifunctionele daken hebben één ding gemeen, en dat is EPDM-dakbedekking.

Lees meer

Wat is EPDM rubber?

EPDM-rubber is een synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM-rubber vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren '50 zocht men een soort dakbedekking dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal moest bestand zijn tegen UV straling en flexibel te zijn, en moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was het antwoord!

Lees meer

Hoeveel kost nieuwe dakbedekking gemiddeld?

Dakbedekking voor platte daken is er in verschillende soorten en maten. De drie bekendste zijn EPDM, bitumen (roofing) en PVC. Deze materialen onderscheiden zich met specifieke kenmerken en lopen ook in prijs vaak sterk uiteen. Wij zeten de voordelen en gemiddelde kosten van de populairste dakbedekkingssoorten voor platte daken op een rijtje.

Lees meer

Nadelen van EPDM

Wij benoemen regelmatig alle voordelen van EPDM. Het is een uitermate geschikte vorm van dakbedekking vanwege de worteldoorgroeibestendigheid, waterdichtheid, elasticiteit en de lichtheid van het materiaal. Maar heeft EPDM nadelen, en welke zijn dat?

Lees meer

Wat heb ik nodig bij het leggen van EPDM-folie?

Het leggen van EPDM-folie is een klus die u zelf vrij eenvoudig zelf kunt doen. Het materiaal laat zich namelijk makkelijk verwerken, maar het is wel belangrijk dat u het juiste materiaal en gereedschap kiest. Wij gaan u hier bij helpen!

Lees meer

Een alternatief voor mastiek is EPDM

In België werd er vroeger op platte daken vaak mastiek gebruikt. Ook was er een stuk minder bekend over isolatie en hoe dit te gebruiken dus kwam dit amper voor. Maar is mastiek wel zo geschikt voor een dak? In de winter werd het erg hard, en in de zomer bijna vloeibaar. In dit artikel leest u er alles over en dragen we u een alternatief aan.

Lees meer

Waarom zou ik voor een EPDM groendak kiezen?

In de stad is het soms zoeken naar groen. Wij zien dan ook steeds meer de trend dat er wordt gekozen voor een groendak. Dit geeft een dak een frisse uitstraling en als u dit combineert met de juiste dakbedekking dan bent u verzekerd van een lange levensduur van het dak met weinig onderhoud. Ga daarom voor een EPDM groendak!

Lees meer

EPDM beschermen tegen weersinvloeden

Een lange en goede zomer zorgt voor blije gezichten van eigenaren van zonnepanelen. Maar hoe zit het met uw dakbedekking? Niet elk type dakbedekking is namelijk even goed bestand tegen elk type weer dat in de Belgische zomers voorbij komt. Zonnige periodes afgewisseld met regen kunnen namelijk best eens voor problemen zorgen. Levert dit ook problemen op bij EPDM dakbedekking?

Lees meer

Waarom kiezen voor een speciale EPDM daktrim?

Wat is nu het voordeel van de speciale EPDM daktrim? Een EPDM daktrim is namelijk iets duurder dan de standaard daktrim. Een daktrim is niet alleen maar de randafwerking van uw EPDM dak, maar het moet ook functioneel zijn. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van de dakbedekking en dit profiel beschermd tegen weersinvloeden en ongedierte.

Lees meer

Hoe dik moet EPDM rubber zijn?

EPDM rubberfolie is er in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld Amerikaans EPDM rubber met talk en Europese onbetalkte EPDM. EPDM XL verkoopt enkel het zeer betrouwbare Europese EPDM rubber van het merk Tytane® met een dikte van 1,00 mm of 1,30 mm. Maar hoe dik moet EPDM rubber nou eigenlijk zijn?

Lees meer

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat