10% PAKKETACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m zondag 28 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

Hoe dik moet EPDM folie zijn?

EPDM folie bestaat in diverse varianten en afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld Amerikaans EPDM folie met talk en Europese EPDM zonder talk. Bij EPDM XL richten we ons uitsluitend op het betrouwbare Europese EPDM folie van het merk Tytane®, beschikbaar in diktes van 1,00 mm en 1,30 mm. Maar wat is nu de optimale dikte voor EPDM folie?

 
 

Lees meer

Kan EPDM folie op elke ondergrond?

EPDM-folie is een veelzijdig materiaal dat op verschillende soorten oppervlakken kan worden toegepast. Dit artikel zal u een beter inzicht bieden in de geschikte en ongeschikte ondergronden voor het aanbrengen van EPDM-folie. Hoewel algemeen bekend is dat EPDM op houten ondergronden kan worden aangebracht, zijn er ook gevallen waarin EPDM zonder problemen over bestaande dakbedekking kan worden gelegd. We hebben de meest gestelde vragen over EPDM en geschikte ondergronden voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Nieuw in het assortiment: Loodvervanger

Het veelzijdige en milieuvriendelijke materiaal genaamd Tytane's Loodvervanger biedt een alternatief voor traditioneel lood in verschillende toepassingen. Het wordt vaak ingezet om naden, voegen, daken, gevels, kozijnen en verbindingen volledig waterdicht te maken. In deze blogpost kunt u uitgebreide details vinden over dit product:

Lees meer

Kies voor een EPDM daktrim!

We krijgen vaak de vraag wat het voordeel is van de speciale EPDM daktrim, gezien het prijskaartje hoger is dan dat van de standaard daktrim. Een daktrim vertegenwoordigt echter meer dan alleen de randafwerking van uw EPDM dak; het heeft ook een essentiële functie.

Lees meer

Een groendak combineren met EPDM dakbedekking?

Wanneer u besluit om nieuwe dakbedekking aan te schaffen, is het vanzelfsprekend dat u streeft naar een zo lang mogelijke levensduur van uw dak, met zo min mogelijk onderhoud. Deze voordelen worden zowel geboden door EPDM als groendaken. Waarom zou u dan niet overwegen om deze twee elementen te combineren? Op die manier verzekert u zichzelf van een dak dat niet alleen extreem duurzaam is, maar ook een prachtige, groene uitstraling heeft.

Lees meer

EPDM op het dak van uw tuinhuis plaatsen?

Op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw schuurdak? EPDM is de ideale keuze voor platte of licht hellende schuurdaken. Het leggen van EPDM is eenvoudig en biedt tal van voordelen. Bovendien kan het op maat worden besteld, waardoor de klus meteen veel gemakkelijker wordt!

Lees meer

Bitumen dakbedekking verwijderen

Bent u van plan om binnenkort een bitumen dak te vernieuwen? In de loop der jaren wordt een bitumen dak blootgesteld aan diverse elementen, zoals neerslag en uv-straling. Daarom is het van groot belang om uw dak regelmatig te onderhouden. Vraagt u zich af hoe u bitumen op de juiste manier kunt verwijderen en wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden?

Lees meer

Last van water op je platte dak?

Water op het dak kan problemen veroorzaken, vooral als het op een plat dak blijft staan. Het is belangrijk om dit probleem op te lossen. Anders kan het leiden tot lekkages en andere schade aan het dak. In deze blog bespreken we enkele mogelijke oorzaken van water op het dak. Daarnaast geven we tips hoe u dit kunt oplossen.

Lees meer

Wanneer heb je een EPDM knelprofiel nodig?

Wilt u een plat dak waterdicht laten aansluiten aan een muur? Dan is een muuraansluitprofiel of knelprofiel een must. Hiermee vermijd u het binnendringen van water tussen de muur en de dakbedekking.

Lees meer

Isoleren van een koud, warm en omgekeerd dak

Om optimaal te profiteren van alle voordelen van nieuwe dakbedekking, is het aan te raden om uw dak (opnieuw) te isoleren. Hierin wordt verschil gemaakt tussen een koud dak, warm dak of omgekeerd dak. Maar wat is bij u van toepassing, en wat zijn de voor- en nadelen? en welk soort dakbedekking past hier uiteindelijk het beste bij?

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat