10% Hemelvaartsdagactie!

Profiteer direct en ontvang t/m zondag 12 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Hemelvaartsdag!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

Voorgefabriceerde EPDM hoeken

Om te voorkomen dat u moet gaan knippen, is het aan te bevelen om gebruik te maken van EPDM hoeken. Hiervoor heeft u een binnen- of buitennodig, afhankelijk van de vorm van uw dak. Bij aan het aanleggen van een nieuw dak gaat u er vanzelfsprekend vanuit dat uw dak tientallen jaren waterdicht is, zonder dat u er omkijken naar heeft. Dit kunt u zeer gemakkelijk doen door gebruik te maken van onze prefab EPDM hoeken.

Lees meer

Blaasvorming onder EPDM voorkomen

Als u EPDM op uw dak wilt gaan leggen wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk en lang genieten van een lekkagevrij dak. Er is dan ook niets vervelender dan het ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels onder de dakbedekking. Dit is iets wat zeker kan gebeuren, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel gaan we er dieper op in hoe u blaasvorming onder EPDM-dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

Lees meer

Kiezen tussen Europees of Amerikaans EPDM

Wanneer u opzoek bent naar dakbedekking is er een grote kans dat u uitkomt bij Amerikaans of Europees EPDM, in dit blog vertellen we u over de belangrijkste voor- en nadelen en geven we informatie over het gebruik en de toepassing hiervan. Het grootste verschil ontstaat door het productieproces, Het Amerikaanse EPDM wordt na het walsproces voorzien van talk om verkleving tegen te gaan. Het Europese EPDM daarentegen is talkvrij omdat het na het kalanderproces wordt voorzien van een textiel doek. Hierdoor is het Europese EPDM gemakkelijk te leggen en te onderhouden.

Lees meer

EPDM op hout verlijmen?

EPDM is een multifunctioneel product dat bij vele toepassingen ingezet kan worden, het Europese EPDM is namelijk zeer elastisch en gemakkelijk door uzelf te verwerken. Daarom is het mogelijk om deze dakbedekking op vele soorten ondergronden aan te brengen en is er altijd een oplossing voor u te vinden, in dit blog zullen we u meer vertellen over deze soorten ondergronden en hoe u uw klus het beste aan kunt pakken.

Lees meer

EPDM ballasten met grind

Een alternatief voor het verlijmen van EPDM-folie is ballast aanbrengen op het dak. Grind is hiervoor prima geschikt!

Lees meer

Aan welke kant moet ik EPDM lijmen?

Als u toe bent aan nieuwe dakbedekking, of bijvoorbeeld een aanbouw heeft gekregen waar nog nieuwe dakbedekking op moet, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de klus klaren. Als u EPDM bij EPDM XL heeft besteld, weet u in ieder geval zeker dat u uw bestelling snel in huis heeft. Op het moment van uitrollen heeft u ineens de keuze. Want aan welke kant moet EPDM-folie eigenlijk gelijmd worden?

Lees meer

EPDM op dakterras of balkon

Een dakterras is een goede optie als uw huis of appartement geen tuin heeft en u toch wilt genieten van de buitenlucht. Ook een balkon is gemakkelijk dusdanig zo te maken dat het een ideale plek is om te genieten van het zonnetje. Een dakterras op een plat dak kan ook een nadeel hebben, want als het niet goed aangelegd is wordt de kans op lekkage groter. Met EPDM heeft u hier geen last van, want EPDM dakbedekking is dé oplossing op een balkon of dakterras!

Lees meer

Kiezen tussen EPDM en bitumen

Bitumen heeft als dakbedekking al een goede naam opgebouwd omdat het reeds tientallen jaren gebruikt wordt. EPDM-folie heeft een minder bekende naam maar wint snel aan populariteit. Vooral bij renovatie en nieuwbouw is deze rubbersoort erg in trek, want naast het bekleden van daken en goten kan het namelijk ook gebruikt worden voor luchtdicht bouwen.

Lees meer

Is EPDM zelfklevend of niet?

Zelfklevende EPDM, dat klinkt goed! Maar is het dat ook en is het gemakkelijker of goedkoper dan EPDM dat verlijmd dient te worden? En waarom zou je voor zelfklevende EPDM kiezen, of waarom juist niet? We nemen de voor- en nadelen eens met u door.

Lees meer

Dakgoot reparatie met EPDM

De zomer nadert zijn eind en als u nog klusjes in en om huis heeft is dit de tijd om ze nog snel even te doen. Het was geen perfecte zomer en door alle neerslag is uw dakgoot meerdere keren getest. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat uw oude dakgoot lekkage vertoond. Hiervoor heeft EPDM XL dé oplossing, want dakgoot reparatie met EPDM is niet alleen de meest duurzame optie maar ook nog eens simpel zelf te doen.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat