Met Pinksteren klussen?!

Profiteer direct en ontvang 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Actie loopt t/m maandag 29 mei!

Hoe dik moet EPDM rubber zijn?

EPDM rubberfolie is er in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld Amerikaans EPDM rubber met talk en Europese onbetalkte EPDM. EPDM XL verkoopt enkel het zeer betrouwbare Europese EPDM rubber van het merk Tytane® met een dikte van 1,00 mm of 1,30 mm. Maar hoe dik moet EPDM rubber nou eigenlijk zijn?

Wat zegt de dikte van EPDM over de waterdichtheid

Het is voor de mensen die nog niet in aanraking zijn gekomen met dit materiaal soms moeilijk voor te stellen dat een dun laagje EPDM rubber complete waterdichtheid garandeert voor een plat of licht hellend dak. Dikte zegt namelijk niet altijd alles over de kracht en bestendigheid van een materiaal. Als voorbeeld noemen wij altijd de binnenband van een autoband. Deze is ook dun, maar speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder een breed scala aan condities.

EPDM rubber is dunner dan traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals bijvoorbeeld roofing of ander dakleer. Maar deze verminderde dikte biedt juist ook voordelen. Zo kan dit materiaal snel en eenvoudig worden gelegd en hoeft het niet in meerdere lagen op het dak te worden gebrand. Dit resulteert in een snellere installatie en hogere veiligheid, wat dan weer kosten besparend is.

Dikte dakbedekking is afhankelijk van uw eigen wensen

Welke dikte EPDM rubber moet u nu kiezen voor uw dak? Dat is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de eisen die u hier aan stelt. Wanneer u het dak niet of nauwelijks gaat belopen, zal de variant van 1,00 mm dik in veel gevallen volstaan. Maar ook als het dak amper belopen wordt blijft het wel van belang dat u de rubberfolie goed aanbrengt volgens de instructies op onze website. Tevens moet u bedenken dat een dikte van 1,3 mm nóg langer meegaat. Met deze dikte heeft u 50 jaar of langer geen omkijken naar uw dakbedekking.

Hou er ook rekening mee dat u uw dak in de toekomst wellicht vaker gebruikt dan vooraf gedacht. Wilt u bijvoorbeeld ooit eens zonnepanelen aanschaffen of overweegt u airconditioning in uw gebouw te plaatsen? Dan wordt uw dakbedekking flink belast door de installatiewerkzaamheden. En wat te denken van een eventueel toekomstig dakterras of groendak? In deze gevallen kunt u toch beter voor een dikte van 1,3 mm kiezen. Zoals u kunt lezen is EPDM-dakbedekking multifunctioneel.

EPDM dakbedekking
 1. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94
  Incl. BTW
 3. EPDM folie op rol dikte 1,3mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 1,3mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 358,49
  Incl. BTW
 4. EPDM folie op rol dikte 1mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 1,00mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 310,73
  Incl. BTW

Europese EPDM folie met een dikte van 1,3mm

Als u zo goed mogelijk op de toekomst voorbereid wilt zijn is EPDM rubber met een dikte van 1,30 mm zeer geschikt voor alle toepassingen. EPDM rubber met deze dikte is over het algemeen dus prima beloopbaar. Tevens zorgt een hoge elasticiteit er voor dat het materiaal niet scheurt, zodat het dus ook bij regelmatig gebruik vele decennia lang mee gaat.

Hoe dikker de door u gekozen EPDM folie, des te kleiner is de kans dat uw dakbedekking doorgeprikt wordt door een scherp voorwerp. De mate van bestendigheid die het materiaal hiertegen biedt wordt ook wel de ponswaarde genoemd. Die is bij EPDM gelukkig uitstekend. Mocht er toch een gaatje of beschadiging ontstaan, dan is het afdichten met onze EPDM kit een snelle en gemakkelijke oplossing.

Over het algemeen stellen wij dat bij woonhuizen en bedrijfspanden u altijd moet gaan voor zekerheid, dus een EPDM dikte van 1,3 mm. Zoekt u dakbedekking voor een tuinhuis, serre of schuurtje, dan is een dikte van 1,0 mm ook voldoende.

EPDM rubberfolie kopen bij de expert

EPDM XL heeft jarenlange ervaring met dit kwalitatieve materiaal. Gaat u uw dakbedekking vervangen of zoekt u dakbedekking voor een nieuw te bouwen (tuin)huis, dan hebben wij alles in huis om uw klus tot een goed einde te brengen. Denk hierbij aan EPDM rubber op maat of een EPDM dakpakket, waarbij u direct de juiste hoeveelheid lijm en kit geleverd krijgt. Maar ook speciale EPDM daktrimmen, hemelwaterafvoeren en PIR dakisolatieplaten zijn te verkrijgen in onze webshop. Bent u er nog niet helemaal uit of heeft u een andere vraag, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat