Met Pinksteren klussen?!

Profiteer direct en ontvang 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Actie loopt t/m maandag 29 mei!

EPDM-dakbedekking is multifunctioneel

Een dak is tegenwoordig veel meer dan alleen een bescherming tegen de weersomstandigheden. Zeker de platte daken zijn in toenemende mate multifunctioneel. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van sedumdak, groendaken, dakterrassen en daken met zonnepanelen. Veel van deze multifunctionele daken hebben één ding gemeen, en dat is EPDM-dakbedekking.

Groendak of sedumdak met EPDM

Een dak dat duidelijk de toekomst heeft, is het groendak. Dit type dak onderscheidt zich door zijn natuurlijke begroeiing met diverse soorten vegetatie. Een groendak biedt niet alleen extra leefruimte aan dieren, maar draagt door de CO2-absorberende eigenschappen ook bij aan een gezonde luchtkwaliteit. Duurzaamheid en denken aan het milieu past helemaal in de huidige tijd en een groendak zou voor u als u een huis of pand met plat dak heeft altijd het overwegen waard moeten zijn!

Er is al sprake van een groendak bij een dak met begroeiing door gras en enkele struiken. Een sedumdak is ook populair en bestaat voornamelijk uit vetplanten en mossen die minimaal onderhoud vragen. EPDM-dakbedekking vormt door zijn waterdichte en wortelvaste eigenschappen de ideale dakbedekking voor een groen- of sedumdak. Omdat EPDM niet gevoelig is voor lekkage en meer dan 50 jaar meegaat, is het een uitstekende keuze om EPDM onder een groendak of sedumdak te leggen.

Multifunctioneel EPDM dak met zonnepanelen

Op steeds meer Belgische daken zijn tegenwoordig zonnepanelen te vinden. Dat is logisch, want door technologische innovatie wordt het jaarlijks rendement dat zonnepanelen leveren steeds interessanter. Zeker in een zonnige zomer zoals we die steeds vaker zien bespaard u als woning- of gebouweigenaar met zonnepanelen veel op de energierekening en verdienen de zonnepanelen zich snel zelf terug.

EPDM-dakbedekking is perfect om onder zonnepanelen te leggen. Dat komt ook weer door de hoge milieuvriendelijkheid van het materiaal en anderzijds door de simpele manier van verwerken. Bij gebruik van kwalitatief hoogwaardige Europese EPDM van 1,30 mm dik is het aanbrengen van zonnepanelen gemakkelijk en weet u zeker dat deze goed blijven zitten in weer en wind.

Een dakterras met EPDM-dakbedekking

Een dak is pas echt multifunctioneel te noemen op het moment dat het gebruikt kan worden als extra leefruimte. Een plat dak met EPDM-dakbedekking is bij uitstek geschikt voor een mooi dakterras. Zeker in drukke steden vormt dit de ideale oplossing bij gebrek aan een tuin. Daarom is het van belang om de juiste keuze te maken qua dakbedekking. U wilt natuurlijk niet na een paar jaar alles weer afbreken omdat u lekkage heeft. EPDM-dakbedekking gaat minimaal 50 jaar mee en is daardoor ideaal onder een dakterras.

Twee belangrijke vereisten voor een dakterras zijn een stevige dakconstructie en dus een veelzijdige dakbedekking. EPDM-folie is een prima onderlaag voor bijvoorbeeld houten vlonders of zware tegels en is hiermee als dakbedekking voor verschillende soorten dakterrassen inzetbaar. Ook een combinatie van groendak en dakterras is natuurlijk mogelijk.

EPDM dakbedekking
 1. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94
  Incl. BTW
 3. EPDM folie op rol dikte 1,3mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 1,3mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 358,49
  Incl. BTW
 4. EPDM folie op rol dikte 1mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 1,00mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 310,73
  Incl. BTW

Informatie over een multifunctioneel EPDM-dak

Nu u alle mogelijkheden kent van EPDM, is het zaak om de juiste keuze te maken over de aanschaf hiervan. EPDM XL kan u naast A-kwaliteit Europees EPDM voorzien van advies en tips, zodat u goed op weg geholpen wordt. Het EPDM is gemakkelijk op maat te bestellen en zelfs als dakpakket, zodat u zelf niet na hoeft te denken over de hoeveelheid EPDM lijm en dergelijke die u nodig heeft.

Copyright © 2023 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat