Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

Waarom zou ik voor een EPDM groendak kiezen?

In de stad is het soms zoeken naar groen. Wij zien dan ook steeds meer de trend dat er wordt gekozen voor een groendak. Dit geeft een dak een frisse uitstraling en als u dit combineert met de juiste dakbedekking dan bent u verzekerd van een lange levensduur van het dak met weinig onderhoud. Ga daarom voor een EPDM groendak!

EPDM folie is ideaal voor groendaken

Nieuwe dakbedekking (laten) leggen doet u meestal niet voor uw plezier. Vaak ligt lekkage of ernstige gebreken ten grondslag hieraan. Daarom is het verstandig om nu voor de meest duurzame oplossing te gaan, oftewel een dakbedekking die lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft. Dit zijn precies de voordelen die een groendak met EPDM folie bieden. De groene uitstraling is een extra voordeel en tevens geeft u vogels, vlinders en insecten een plek om veilig te rusten.

Groendak met EPDM is goed voor het milieu

EPDM folie is tegenwoordig erg populair als dakbedekking en dat is niet in de laatste plaats om alle voordelen die dit materiaal met zich meebrengt. Maar wat maakt EPDM nou zo geschikt voor een groendak (of sedumdak)? Dat is natuurlijk omdat dit rubber waterdicht en wortelbestendig is. Wortels van de plantjes kunnen niet door het materiaal heen komen en omdat er geen water door het materiaal heen kan dringen, blijft u vrij van vervelende problemen zoals lekkage. Daarnaast is EPDM een milieuvriendelijk materiaal dat volledig recyclebaar is.

Een groendak levert ook een bijdrage aan het zuiveren van de lucht. De plantjes op het dak nemen fijnstof en CO² op en filteren als het ware de lucht. Vooral in een drukbevolkte stad is dit een prettige bijkomstigheid.

Diverse soorten groendaken

Nu u de voordelen van EPDM en een groendak kent, kunt u gaan denken over het soort vegetatie. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen intensieve en extensieve groendaken.

Intensieve groendaken

Bij een intensief groendak bestaat de begroeiing uit gras, struiken en soms zelfs bomen! In plaats van een groendak wordt dit ook wel eens een daktuin genoemd. Zo'n intensief groendak zien we steeds vaker bij bedrijven, zodat personeel de gelegenheid heeft om te lunchen of relaxen in een groene omgeving

Voordat u aan een intensief groendak begint, moet u de dakconstructie goed laten controleren. Het spreekt voor zich dat zo'n daktuin een behoorlijke belasting is voor het dak.

Extensieve groendaken

Extensieve groendaken komen verreweg het meeste voor, en worden ook wel vegetatiedaken genoemd. De begroeiing bestaat voornamelijk uit vetplanten zoals sedum en bijvoorbeeld mos. Het dak wordt bij dergelijke dagen minimaal belast.

Voor beide varianten geldt dat bij sneeuwval de belasting van het dak nog verder kan oplopen. Ook kan het dak extra belast worden als het wordt belopen voor bijvoorbeeld onderhoud. Dus hou rekening met dit feit als u de dakconstructie beoordeeld.

Een groendak levert u geld op

Naast alle milieuvoordelen zult u het ook merken in uw portemonnee als u voor een groendak gaat. De vegetatie op het dak zorgt namelijk voor een isolerende werking, waardoor de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten blijft. Dit zal u zeker schelen op de energierekening.

Dit is een extra reden om te kiezen voor EPDM folie in combinatie met een groendak. Met zijn 1,30 mm dikte is Europees EPDM uitstekend geschikt voor een groendak. Daarnaast kunt u direct besluiten het dak te isoleren met PIR isolatieplaten. Hierdoor zal de isolerende werking nog meer tot zijn recht komen. Tegenwoordig worden er zelfs groendaken met zonnepanelen aangelegd.

EPDM voor een groendak kopen

Als u besluit het EPDM folie voor een groendak bij EPDM XL te kopen, kunt u uw bestelling al vlot verwachten. Wij streven naar een levering binnen 3 werkdagen en doordat wij het totaalplaatje aanbieden, hoeft u niet na de tijd nog eens naar de bouwmarkt. De EPDM folie kunt u direct op maat bestellen of kiezen voor EPDM folie rollen en ook voor hemelwaterafvoeren en daktrimmen kunt u uiteraard bij ons terecht. Daarnaast bent u bij ons verzekerd van scherpe prijzen en staan wij voor u klaar als u verlegen zit om advies of tips.

EPDM
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat