GRATIS TOOLBOXACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m zondag 14 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Zonnepanelen installeren op EPDM

Geld besparen en oog voor het milieu, dat zijn vaak de voornaamste redenen om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Maar hoe zit dat met zonnepanelen op EPDM? Gaat dit gemakkelijk, of kunt u dit beter niet doen?

Zonnepanelen op EPDM rubber is een goede keuze

Over het algemeen zijn zonnepanelen en EPDM een perfecte combinatie. Omdat EPDM rubber tientallen jaren meegaat, heeft u hier na de installatie van zonnepanelen geen omkijken meer naar. Maar niet ieder dak is geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. De dakconstructie moet in orde zijn, het dak moet voldoende zonlicht opvangen, en ook de dikte van het EPDM rubber is van belang.

EPDM rubberfolie met een dikte van 1,0 millimeter kan uiteraard gewoon gebruikt worden op een dak waar ook zonnepanelen op geïnstalleerd gaan worden. Bij EPDM XL adviseren wij echter altijd om te gaan voor EPDM rubber met een dikte van 1,3mm. Op deze dikte kan het bevestigingssysteem van de zonnepanelen beter gemonteerd worden, en ook het eerder genoemde voordeel van de langere levensduur is hier weer van toepassing.

Voordelen van de combinatie EPDM en zonnepanelen

Zonnepanelen zijn ideaal om de energierekening naar beneden te krijgen. Tevens is duurzaamheid vaak een goede reden om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Doordat de energie zelf opgewekt wordt, belast u het milieu hier verder niet mee.

EPDM rubber heeft eigenlijk precies dezelfde eigenschappen als zonnepanelen. Als u een goed geïsoleerd dak heeft, bijvoorbeeld met PIR isolatieplaten, en u combineert dit met EPDM rubber, dan zal de energierekening hierdoor ook lager uitvallen. Ook staat EPDM bekend om zijn lage milieubelasting en duurzaamheid. Het wordt dan ook steeds vaker toegepast in de huidige trend van het duurzaam bouwen, of het luchtdicht maken van panden.

Zonnepanelen op een EPDM dak zijn daarom de perfecte combinatie!

Zonnepanelen op een plat dak

Als u zonnepanelen gaat plaatsen op een plat of licht hellend dak, dan kunt u vooraf de hellingshoek en de plek bepalen waar de zonnepanelen gemonteerd kunnen worden. Voor een optimaal rendement kunt u de panelen het beste in een hoek van 35 graden plaatsen richting het zuiden.

Voordat u de panelen laat plaatsen, inventariseer dan eerst uw huidige dakbedekking. Zonnepanelen gaan zo'n twintig jaar mee, en het is natuurlijk niet handig als u in de tussentijd uw dakbedekking met vervangen. Kiest u voor een andere dakbedekking, dan zit u met EPDM rubber wel goed. Met een levensduur van minimaal vijftig jaar is dit namelijk een veilige keuze op uw dak. Het plaatsen van EPDM rubber is makkelijk en kunt u gewoon zelf, zonder dat u een brander hoeft te gebruiken. Als u onze Europese EPDM dakbedekking gebruikt, hoeft u ook geen primers en dergelijke te gebruiken. Afhankelijk van de ondergrond is een grotendeels eenzijdige verlijming voldoende.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM XL heeft alles voor een EPDM dak

Bij EPDM XL staat gemak voorop. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat u nodig heeft als u een nieuw dak gaat plaatsen. Bij ons bestelt u het EPDM rubber precies op maat, zodat u zelf niet hoeft te knippen in het dakrubber. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de juiste EPDM lijm en kit, maar ook voor hemelwaterafvoeren of EPDM gereedschappen.

Tip: Ga voor gemak en bestel een EPDM daktotaalpakket. Dit bestaat uit EPDM rubber op maat, de juiste hoeveelheid lijm en kit en indien nodig een hemelwaterafvoer naar keuze.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat