10% PAKKETACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m donderdag 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Voor donderdag 15:00 uur besteld is voor het weekend in huis!

Wat is EPDM rubber?

EPDM-rubber is een synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM-rubber vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren '50 zocht men een soort dakbedekking dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal moest bestand zijn tegen UV straling en flexibel te zijn, en moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was het antwoord!

Rond 1965 is er in Europa begonnen met grootschalige productie van EPDM-rubber. Al gauw kwamen er diverse soorten EPDM-rubberfolie op de markt en inmiddels wordt er EPDM geproduceerd voor daken, vijvers en bijvoorbeeld gevelbekleding. Al deze toepassingen hebben een eigen samenstelling en zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. Zo kan EPDM vijverfolie bijvoorbeeld niet op het dak gebruikt worden, en andersom is ook niet aan te bevelen.

EPDM dakbedekking

De prijs van EPDM vergelijken met andere soorten

Gezien het feit dat EPDM-rubber bestand is tegen extreme temperaturen, ozon en UV straling wordt EPDM inmiddels in elk klimaat gebruikt als dakbedekking, gevelbekleding en de afdichting van vijvers of waterbassins. In de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Europa wordt EPDM-rubber al meer dan 50 jaar met succes toegepast. EPDM-dakbedekking is tevens een kostenbesparend en duurzaam product. Het is qua prijs aantrekkelijker dan bijvoorbeeld bitumen, zeker gezien het feit dat EPDM-dakbedekking vele jaren langer meegaat. Het past dan ook perfect in de huidige tijd waarin alles steeds groener en duurzamer moet gaan worden. Een EPDM-dak kan met gemak 50 jaar mee en is naar verhouding vele malen goedkoper dan andere soorten dakbedekking. Wel zijn er ook in het EPDM natuurlijk verschillende kwaliteiten te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld Amerikaans EPDM. Omdat hier enkele nadelen aan kleven, verkopen we bij EPDM XL uitsluitend Europese EPDM.

Wat is de beste EPDM kwaliteit?

Voor EPDM-rubber geldt, hoe dikker hoe beter! Als u het vergelijkt met een autoband, dan weet u vast dat een band met meer profiel langer meegaat dan een band met weinig profiel. EPDM XL adviseert als dakbedekking dan ook een dikte van 1,30mm. De EPDM-dakbedekking van 1,30mm ligt zeer stabiel en is bestand tegen alle eerder genoemde weersomstandigheden en is perfect waterdicht. Onze EPDM dakbedekking kan worden geleverd in zeer grote EPDM membranen (vellen). De door u gewenste afmeting EPDM folie wordt door ons geheel op maat gemaakt, dit kunt u invoeren tijdens het bestellen.

Advies over EPDM

Wilt u meer advies over het materiaal EPDM, hoe u het kunt gebruiken of over hoeveel u nodig heeft voor uw dakwerkklus? Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze EPDM experts. U kunt ons bereiken per mail of telefonisch op +31 (0)85-0656814. Als u zelf vast wilt kijken hoe het EPDM-rubber gelegd dient te worden, bevelen wij onze handige videohandleidingen aan. U zult zien dat EPDM-folie eenvoudig zelf te leggen is, of u nu doe-het-zelver bent of een vakman!

 

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat