Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM op tuinhuis plaatsen

Zelf klusjes doen wordt steeds populairder, en doordat er steeds meer gebruiksvriendelijke materialen zijn, gaat dit ook steeds gemakkelijker. Het dak van een tuinhuisje vervangen is zo'n klusje, want EPDM dakbedekking op een tuinhuisje plaatsen kunt u prima zelf!

EPDM op een tuinhuisje met plat of licht hellend dak

De meeste tuinhuisjes hebben een plat of licht hellend dak. Wij willen u het advies geven dat als u het dak gaat vervangen of juist een nieuw tuinhuis gaat bouwen om altijd te kiezen voor een licht hellend dak. Op deze manier gaat het regenwater één kant op en kan aan die kant rekening worden gehouden met een regenwaterafvoer en dakgoot zodat het regenwater gerecupereerd kan worden. Bij een volledig plat dak zonder helling is de kans groot dat er water op het dak blijft staan. Dit kan op den duur lekkage veroorzaken.

Het aanbrengen van een regenwaterafvoer is dan ook een absolute must, u dient hier dan ook rekening mee te houden tijdens het bestellen van het benodigde materiaal. EPDM XL heeft dan ook een ruim assortiment EPDM regenwaterafvoeren in het assoertiment opgenomen. U kiest eenvoudig het soort regenwaterafvoer dat u nodig heeft en voegt deze toe aan de bestelling. Als u voor een EPDM dakpakket XL gaat dan zit deze er standaard bij. U hoeft alleen nog maar te selecteren welke u nodig heeft. Werk het tuinhuisje dus af met een dakgoot en een regenpijp en voorkom problemen met het dak. En door het regenwater op te vangen bent u nog milieubewust bezig ook!

Waarom EPDM op een tuinhuis?

Heeft u een tuinhuis en moet u het dak gaan renoveren, of bent u van plan zelf een tuinhuisje te gaan maken maar weet u nog niet welke dakbedekking het meest geschikt is hiervoor? Bekijk dan alle voordelen van EPDM en wij weten zeker dat u direct overtuigd bent:

 • Op de maat van het dak te bestellen
 • Kan vaak geplaatst worden over de huidige dakbedekking
 • Lange levensduur van minstens 50 jaar
 • Geen brander of primer nodig dus makkelijk te verwerken
 • Vrijwel onderhoudsvrij
 • UV- en ozonbestendig
 • EPDM is goedkoper in vergelijking met andere soorten dakbedekking die aanzienlijk korter meegaan

EPDM is dus het materiaal bij uitstek om te gebruiken op een tuinhuisje. Dit geldt natuurlijk alleen bij tuinhuisjes met een plat of een licht hellend dak.

Zelf EPDM op een tuinhuis leggen

Zoals we reeds besproken hebben is het leggen van EPDM simpel en eenvoudig, u hoeft hier geen vakman voor in te schakelen. Dit scheelt dan ook aanzienlijk in de kosten. Als u de volgende stappen volgt, heeft u de EPDM dakbedekking snel op het dak van het tuinhuisje liggen:

 1. Zorg dat u de EPDM op de maat van het dak besteld heeft
 2. Maak het oppervlakte schoon en vlak, dus zonder uitstekende of scherpe punten
 3. Rol de EPDM folie volledig uit over het dak en sla vervolgens één kant, de helft dus, volledig terug
 4. Verlijm de helft van het oppervlakte met EPDM bodemlijm en plaats het EPDM terug
 5. Herhaal dit voor de andere helft van het dak
 6. Sla ten slotte de randen iets terug en verlijm hier zowel de EPDM folie als de ondergrond met EPDM contactlijm (dubbelzijdige verlijming)
 7. Rol de EPDM op het tuinhuisje goed vast met een EPDM aandrukroller
 8. Maak een gat op de plek waar de regenwaterafvoer komt te zitten. Dit gat moet kleiner zijn dan de diameter van de EPDM regenwaterafvoer
 9. Plaats de EPDM regenwaterafvoer en duw het goed aan. Gebruik EPDM kit om de regenwaterafvoer waterdicht af te werken en vast te zetten
 10. Indien gewenst kunt u nu de randen van het dak afwerken met daktrimmen

Komt u er toch niet uit, kijk dan onze videohandleiding nog eens terug.

EPDM voor een tuinhuis kopen

Bij EPDM XL hebben we alles in het assortiment waarmee u direct aan de slag kunt met het leggen van EPDM op een tuinhuisje. EPDM rubber op maat, EPDM lijmen en kit, EPDM regenwaterafvoeren, daktrimmen en de benodigde gereedschappen zoals een EPDM aandrukroller. Gaat u voor gemak, kies dan een EPDM pakket. U besteld hier het EPDM op maat en u krijgt ruim voldoende lijm meegeleverd om de klus te klaren. U kunt kiezen uit EPDM met een dikte van 1,0 of 1,3 millimeter. EPDM met een dikte van 1,3 millimeter gaat nóg langer mee, maar over het algemeen is een dikte van 1,0 millimeter voldoende om minstens een halve eeuw plezier van een waterdicht dak te hebben.

EPDM
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat