10% MIDWEEKKORTING!

Tot en met donderdag 7 juli geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

De voordelen van EPDM dakrubber

U bent toe aan een nieuw dak en bent zich aan het oriënteren over het soort dakbedekking dat u kunt gebruiken. Heeft u EPDM dakrubber al eens overwogen? EPDM rubber is vanwege de vele voordelen de meest toegepaste dakbedekking voor een plat of licht hellend dak, voor zowel bestaande panden als nieuwbouw.

Wat is EPDM rubber?

EPDM dakbedekking is een soort synthetisch rubber. Het wordt gefabriceerd door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Di monomeer. In een later stadium van productie worden nog een aantal stoffen zoals roet en zwavel toegevoegd zodat het geschikt wordt als dakbedekking met bijbehorende eigenschappen die uniek zijn voor het materiaal EPDM. Zo is EPDM dakrubber elastisch en bijzonder duurzaam, het gaat gemakkelijk 50 jaar mee. Een ander voordeel van deze oplossing is dat het eenvoudig aan te brengen is. Als u EPDM aanschaft bij EPDM XL dan wordt het zelfs precies op maat van uw dak geleverd. Hierdoor kan zowel de doe-het-zelver als de professioneel makkelijk en snel zelf een EPDM dak plaatsen.

Waarom zou ik EPDM als dakbedekking kiezen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten dakbedekking te verkrijgen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar u de dakbedekking voor wilt gaan gebruiken. Door de voordelen eens op een rijtje te zetten kunt u zelf zien waarom EPDM er bovenuit springt.

  • EPDM dakrubber kan worden gelijmd, dus zonder dat er branders nodig zijn
  • Het is (afhankelijk van wat u besteld) naadloos, de EPDM wordt door ons op maat gesneden uit grote rollen zodat deze precies over het dak heen past
  • Het materiaal is duurzaam, EPDM met een dikte van 1,3 mm gaat wel 50 jaar mee.
  • Het is worteldoorgroei bestendig, mos of alg kan er er niet op groeien
  • De montage kan snel en eenvoudig
  • EPDM rubber is te verlijmen op vrijwel elke ondergrond
  • (Europees) EPDM is vrij van talk, waardoor er geen primer of andere voorbehandeling nodig is
  • Het kan gebruikt worden als ondergrond van een groendak of sedumdak. Door de worteldoorgroei bestendigheid kan de begroeiing de dakbedekking niet beschadigen
  • Het is bijzonder milieuvriendelijk, na de 50 jaar dat het een dak bedekt heeft is het volledig recyclebaar
  • Als duurzaamheid afgezet wordt tegen de prijs, is EPDM de goedkoopste oplossing

Zoals u ziet zijn de voordelen legio, waardoor u zeker zou moeten overwegen EPDM als dakbedekking te kiezen!

EPDM dakbedekking prijs

Als u EPDM dakrubber vergelijkt met andere soorten dakbedekking, zult u soms zien dat EPDM duurder is. Houdt dan in gedachten dat het qua aanschaf soms duurder kan zijn, maar dat er geen enkel andere dakbedekking soort is die zo lang mee gaat als EPDM. En omdat EPDM zo gemakkelijk te verwerken is, kunt u dit prima zelf doen. U kunt hiervoor uiteraard ook een dakwerker of andere professional voor inhuren, maar als u onze uitleg en handleiding opvolgt, weten wij zeker dat u dit prima zelf kunt doen. Tevens zit er een prijsverschil in de verschillende diktes van het EPDM:

EPDM folie 1,3 millimeter dik

Onze beste keuze. De ideale dakbedekking voor woonhuizen, bedrijfspanden appartementencomplexen enzovoorts. EPDM rubber van 1,3 mm dik is iets duurder in aanschaf, maar gaat langer mee.

EPDM folie 1,0 millimeter dik

Deze EPDM dakfolie is uitermate geschikt om te gebruiken bij schuurtjes, veranda's of een overkapping. EPDM rubber van 1,0 mm dik is iets goedkoper dan EPDM van 1,3mm dik, maar dus voor minder toepassingen te gebruiken.

EPDM kopen bij de specialist

Door onze jarenlange ervaring met dit duurzame materiaal, mogen wij onszelf wel expert noemen. Wij delen deze kennis graag met u door middel van het geven van advies en tips over het plaatsen van EPDM. Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor EPDM op maat en alle soorten toebehoren zoals de juiste lijm, kit, hemelwaterafvoeren en zelf dakisolatieplaten. Door ons uitgebreide aanbod kunt u met een bestelling alles in huis halen wat u nodig heeft.

*Tip: Kijk eens bij onze EPDM dakpakketten. Met een simpele klik van de muis besteld u niet alleen EPDM rubber op maat, maar ook precies de juiste hoeveelheid lijm en kit!

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat