GRATIS TOOLBOXACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m zondag 14 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Is EPDM zelf plaatsen moeilijk?

Heeft u nieuwe dakbedekking nodig op uw platte dak? Dan is EPDM rubber een uitstekende keuze. De voordelen zijn groot en nadelen zijn er eigenlijk niet. Het zelf plaatsen van EPDM rubber bespaart u bovendien tijd en geld. Maar is het zelf plaatsen van EPDM moeilijk? In dit artikel leggen we uit hoe u het EPDM rubber zelf kunt aanbrengen. Begin met het opmeten van uw dak, en bestel de EPDM dakbedekking op maat. Op die manier hoeft u zelf niet te knippen. U kunt natuurlijk ook voor de EPDM folierollen kiezen.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm dik - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europees EPDM rubber
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Zelf EPDM dakbedekking leggen op uw dak

Als u zelf EPDM wilt gaan leggen moet de basis goed zijn. Dat begint al bij de de keuze voor het rubberfolie. EPDM XL verkoopt uitsluitend A-klasse Europees EPDM en in tegenstelling tot Amerikaans EPDM rubber wordt er geen talk gebruikt tijdens de productie. Hierdoor kunt u het materiaal grotendeels enkelzijdig verlijmen op het dak en hoeft u geen primer te gebruiken.

Dat bespaart u niet alleen tijd en moeite maar ook geld. Het gebruik van zaken als primer en flashing tape is dus overbodig en de enkelzijdige in plaats van dubbelzijdige verlijming scheelt u de helft van het werk en het materiaal. Vanwege de enkelzijdige verlijming kunt u zelfs tijdens het aanbrengen van de EPDM de folie waar nodig nog verplaatsen. Dat zorgt ervoor dat het plaatsen een stuk sneller en makkelijker verloopt.

Het verlijmen van EPDM folie

Voor het aanbrengen van EPDM rubber op het dak gebruikt u de EPDM bodemlijm van EPDM XL. Zorg wel dat de ondergrond eerst stof-, vocht- en vetvrij is voordat u de rubberfolie erover uitrolt. Hierdoor zal het dakrubber optimaal hechten op het dakoppervlak. Zoals gezegd is onze bodemlijm tijdens de verwerking nog corrigeerbaar zodat u de folie zo strak kunt leggen als u zelf wilt.

Naast de bodemlijm heeft u EPDM contactlijm (T-2000) en EPDM Sealant kit nodig om randen, opstanden, afvoeren, ontluchtingen en prefab hoekstukken goed te verlijmen. De kit is onmisbaar voor het goed afwerken van naden. In onze kant-en-klare EPDM dak totaalpakketten zit altijd voldoende lijm en kit voor een moeiteloze plaatsing, dus gaat u voor gemak dan adviseren wij u zo'n pakket te bestellen.

Kan ik EPDM makkelijk aanbrengen op bitumen of andere ondergronden?

EPDM rubber is geschikt voor plaatsing op platte daken met diverse ondergronden. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel daken met roofing die vervangen moet worden. In de meeste gevallen kan het EPDM rubber hierop probleemloos rechtstreeks worden verlijmd. De onderliggende dakconstructie moet natuurlijk nog wel goed zijn, en er mogen geen scherpe uitstekende delen meer op het dak aanwezig zijn.

Tevens kunt u EPDM rubber moeiteloos aanbrengen op ondergronden van hout, beton en steen. Zelfs directe plaatsing op isolatie is mogelijk, als u tenminste de speciale PIR-isolatieplaten heeft gebruikt. Voor het zelf leggen van EPDM kunt u indien gewenst onze uitgebreide handleiding raadplegen om het plaatsen nóg eenvoudiger te maken.

Alles voor het leggen van EPDM op een plat dak

EPDM XL is de grootste leverancier in EPDM rubber in Nederland en België en dat is niet voor niks. In ons assortiment vind u namelijk alles met betrekking tot het leggen van EPDM. Dit gaan van rubber folie rollen tot de juiste EPDM lijm en kit, en van EPDM daktrimmen tot hemelwaterafvoeren. Als u een bestelling bij ons in de webshop plaatst kunt u er van uitgaan dat u alles wat u nodig heeft om zelf een EPDM dak te gaan maken binnen 3 werkdagen in huis heeft.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat