12,5% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m zondag 25 februari 12,5% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Wat heb ik nodig bij het leggen van EPDM-folie?

Handleiding voor leggen EPDM-dakbedekking

Als dit de eerste keer is dat u dakbedekking gaat plaatsen, dan is het lezen van onze EPDM-handleiding een uitstekend beginpunt. In deze handleiding beschrijven wij stap voor stap welke werkzaamheden u moet uitvoeren en hoe u dit het beste kan. Van het opmeten tot het aanbrengen en van het afwerken tot het verlijmen, alles staat beschreven in deze handleiding. Visualiseert u liever, dan kunt u terecht bij onze videohandleiding over het leggen van EPDM-folie.

In de handleiding ziet u diverse hulpmiddelen en accessoires voorbijkomen. Want hoewel EPDM-rubber een bijzonder makkelijk materiaal is om mee te werken, heeft u wel een aantal hulpmiddelen nodig om de klus comfortabel en snel te voltooien. Tevens zijn bepaalde accessoires simpelweg onmisbaar, afhankelijk van uw type dak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een EPDM-regenwaterafvoer.

Een EPDM-regenwaterafvoer is onmisbaar

Zoals gezegd is een EPDM-regenwaterafvoer eigenlijk onmisbaar. Een goede afvoer van regenwater is op elk dak cruciaal en een dak met EPDM-dakbedekking vormt hierop dus geen uitzondering. Bij EPDM XL bieden we u de keuze uit meerdere soorten voorgevormde regenwaterafvoeren, zodat u deze direct mee kunt bestellen als u met de dakwerken gaat beginnen.

Alle EPDM-regenwaterafvoeren beschikken standaard over een EPDM slabbe die aan de betreffende PE buis of koker is gelast. De kans op lekkage in de buurt van de afvoer wordt hierdoor tot een minimum beperkt, mits u alles goed afkit met onze speciale EPDM-kit. Ook voor ronde dak-doorvoeren, ventilatie- en ontluchtingspijpen hebben wij een passende afwerking in de vorm van een universeel manchet.

EPDM hemelwaterafvoer
 1. EPDM hemelwaterafvoer 40mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 40mm HWA 90 graden
  Per stuk
  € 20,51
  Incl. BTW
 2. EPDM hemelwaterafvoer 32mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 32mm HWA 90 graden
  Per stuk
  € 14,46
  Incl. BTW
 3. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm | 45 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 45 graden uitloop
  Per stuk
  € 38,84
  Incl. BTW
 4. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm | 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 90 graden uitloop
  Per stuk
  € 33,34
  Incl. BTW

EPDM-prefab hoeken en EPDM-lijm

Naast de juiste regenwaterafvoeren of een manchet bieden wij nog meer mogelijkheden om de klus zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een zeer handige accessoire is namelijk een voorgevormd EPDM-hoekstuk, die u aanbrengt rondom inwendige hoeken, uitwendige hoeken en bijvoorbeeld bij lichtkoepels. Het grote voordeel van deze voorgefabriceerde EPDM-hoeken is dat u zelf niet hoeft te gaan snijden om een goede hoek te verkrijgen. Verlijm deze hoeken met onze EPDM-lijm en kit en een waterdichte afwerking is gegarandeerd.

Het laatste en zonder twijfel meest onmisbare onderdeel bij het plaatsen van uw EPDM-dakbedekking is lijm. Bij EPDM XL bieden we lijmen voor uiteenlopende toepassingen, zoals bijvoorbeeld bodemlijm voor de verlijming van het EPDM op het dak of een ondergrond, contactlijm voor verlijming van randen en opstanden en EPDM-kit voor verlijming en afwerking van hulpstukken en andere details.

EPDM prefab hoeken
 1. EPDM manchet diameter 700mm EPDM manchet diameter 700mm
  Per stuk
  € 13,99
  Incl. BTW
 2. EPDM manchet diameter 500mm EPDM manchet diameter 500mm
  Per stuk
  € 10,49
  Incl. BTW
 3. EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm
  Per stuk
  € 24,95
  Incl. BTW
 4. EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm
  Per stuk
  € 18,25
  Incl. BTW

Alle EPDM-benodigdheden onder 1 dak

Door onze jarenlange ervaring met het materiaal EPDM weten wij precies wat er nodig is om een klus op het dak zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Aarzelt u dan ook niet om contact op te nemen met onze experts, mocht u toch nog vragen hebben.

Bij ons kunt u terecht voor A-kwaliteit Europese EPDM, wat als grote voordeel heeft dat u geen primer hoeft te gebruiken en direct aan de slag kunt. Naast de eerder genoemde accessoires kunt u bij ons ook EPDM-dakrandprofielen vinden, waarmee u het dak strak kunt afwerken. En als u het goed wilt aanpakken en uw dak ook wilt gaan isoleren, dan adviseren wij onze PIR-isolatieplaten.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat