10% MIDWEEKACTIE!

Tot en met donderdag 11 augustus ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

EPDM beschermen tegen weersinvloeden

Een lange en goede zomer zorgt voor blije gezichten van eigenaren van zonnepanelen. Maar hoe zit het met uw dakbedekking? Niet elk type dakbedekking is namelijk even goed bestand tegen elk type weer dat in de Belgische zomers voorbij komt. Zonnige periodes afgewisseld met regen kunnen namelijk best eens voor problemen zorgen. Levert dit ook problemen op bij EPDM dakbedekking?

Moet ik ballast aanbrengen om het EPDM te beschermen?

Uv-straling is vaak niet goed voor uw dakbedekking. Bij bijvoorbeeld roofing kunt u na verloop van tijd duidelijk zien dat het aangetast wordt. Daarom kiezen veel mensen voor ballast op hun dakbedekking zoals grind of een sedumdak. Hierdoor bereiken de zonnestralen de dakbedekking niet en heeft het dus minder te lijden.

Bij EPDM dakbedekking heeft u deze problemen niet! EPDM folie is namelijk gewoon bestand tegen de schadelijke Uv-straling en het is daarom niet nodig om hier enige vorm van ballast op aan te brengen. Zelfs als EPDM folie dagelijks wordt blootgesteld aan zonnestralen heeft dit rubber nog steeds een minimale levensduur van 50 jaar!

Is EPDM bestendig tegen regen en wind?

Naast zon hebben we in België natuurlijk nog veel andere weersomstandigheden. Heeft EPDM te lijden onder regen, sneeuw of hagel? Ook hier is het antwoord nee. EPDM rubber is volledig waterdicht zodat u geen enkele last heeft van lekkage. Hoe erg het buiten ook tekeer gaat, over uw dak hoeft u zich geen zorgen te maken als u gekozen heeft voor EPDM.

In de winter kan het soms extreem koud zijn. Maar ook in de lente komt het nog wel eens voor dat het vriest. Hoe houdt EPDM zich bij deze kou, en ontstaan er geen problemen met het dak? Dankzij de elasticiteit van dit materiaal, hoeft u zich ook hier geen zorgen over te maken. EPDM is dus bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen!

Blijft het EPDM zitten als het hard waait?

Als u EPDM op uw dak heeft en u heeft het op de juiste manier gelegd en de juiste EPDM lijm gebruikt, dan zal dit zeker niet gebeuren. De EPDM folie van EPDM XL kan zelfs voor het grootste deel enkelzijdig verlijmd worden. Zorg er wel voor dat bij de randen en opstanden de juiste contactlijm is gebruikt. Deze moet wel dubbelzijdig worden aangebracht. Werk uw dak af met een speciale daktrim en u heeft dubbele zekerheid dat de folie netjes op zijn plek blijft. Heeft u het dak niet verlijmd maar ballast gebruikt, dan kunt u er ook vanuit gaan dat de EPDM folie gewoon goed blijft zitten.

Weersbestendige EPDM rubber online kopen

A-Klasse EPDM folie koopt u natuurlijk bij EPDM XL. Bij ons vindt u uitsluitend Europese EPDM en doordat u geen primer hoeft te gebruiken, kunt u gelijk aan de slag als u uw bestelling binnen krijgt. Naast EPDM dakbedekking kunt u bij ons ook alle toebehoren vinden voor het maken van een EPDM dak. EPDM lijm en kit, maar ook daktrimmen en hemelwaterafvoeren kunt u direct mee bestellen. Overweeg ook eens op uw dak gelijk te isoleren met onze speciale PIR dakisolatieplaten. Heeft u vragen over de montage of over het materiaal, kunt u onze handleiding bekijken of direct contact met ons opnemen.

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat