10% MIDWEEKKORTING!

Tot en met donderdag 7 juli geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

Kan EPDM op zink gelijmd worden?

De meeste huizen zijn voorzien van een zinken dakgoot. Een zinken dakgoot voldoet dan ook prima, alleen is het wel zaak deze goten waterdicht te houden. Met name wat oudere zinken dakgoten kunnen lekkage gaan vertonen omdat het zink op den duur roest en daardoor scheurt. EPDM XL biedt u hiervoor dé oplossing. Door EPDM rubberstroken in uw dakgoot te lijmen is deze in een handomdraai weer waterdicht.

Waarom zou ik EPDM rubber in een zinken dakgoot lijmen?

Een dakgoot repareren kan natuurlijk op verschillende manieren met verschillende materialen. EPDM rubber biedt echter eigenschappen die u bij andere materialen niet zult vinden. EPDM rubber is namelijk waterdicht, winddicht, worteldoorgroeibestendig en zo goed als onderhoudsvrij. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam, en gaat het zeker 50 jaar mee.

Qua dikte adviseren wij EPDM rubberstroken van 1,3mm dik voor in een dakgoot. Deze rubberstroken zijn de beste in hun soort en ideaal om te verlijmen op zink.

Is lijmen voldoende voor EPDM in mijn dakgoot?

Als de scheuren in een dakgoot te erg zijn, kunt u beter voor een nieuwe dakgoot gaan. EPDM op het zink lijmen heeft dan weinig zin, omdat de basis niet goed is. Maar bij kleine scheurtjes of scheuren op de soldeernaden is EPDM rubber een prima oplossing. U kunt ervoor kiezen alleen het stuk dat lekkage vertoond te voorzien van EPDM, maar u kunt ook de volledige goed er mee bekleden. Zo kunt u eenvoudig voor een relatief lage prijs er voor zorgen dat uw dakgoot weer tientallen jaren waterdicht is.

Hoe verlijm ik EPDM in mijn zinken goot?

Maak voordat u de dakgoot gaat renoveren de dakgoot goed schoon, en zorg dat er geen scherpe delen in de goot zitten die het EPDM kunnen gaan beschadigen. Breng vervolgens contactlijm aan op zowel het zink als de EPDM strook en leg het EPDM in de goot. Doe dit stukje voor stukje en rol het EPDM rubber aan met de aandrukroller. Werk naden vervolgens af met EPDM kit.

Tip: Gebruik voor het aanbrengen van het lijm een lijmspuitbus of een vachtroller. Op deze manier zorgt u ervoor dat overal voldoende lijm komt te zitten.

Koop EPDM voor in een zinken goot bij EPDM XL

Bij EPDM XL vindt u alles wat u nodig heeft om uw zinken dakgoot waterdicht te maken. Meet de dakgoot op en bestel de EPDM rubber stroken in het juiste formaat. Vergeet niet om de juiste EPDM lijm en kit en een EPDM aandrukroller mee te bestellen. Voltooi uw bestelling en u kunt er van op aan dat u binnen 3 werkdagen aan de slag kunt. Komt u er niet uit of heeft u extra advies nodig, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat