10% MIDWEEKACTIE!

Tot en met donderdag 11 augustus ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

EPDM Blog

Is EPDM zelfklevend of niet?

Zelfklevende EPDM, dat klinkt goed! Maar is het dat ook en is het gemakkelijker of goedkoper dan EPDM dat verlijmd dient te worden? En waarom zou je voor zelfklevende EPDM kiezen, of waarom juist niet? We nemen de voor- en nadelen eens met u door.

Zelfklevende EPDM dakbedekking

Als u van plan bent EPDM dakbedekking te gaan leggen wilt u deze klus waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk gedaan hebben. Zelfklevende EPDM dakbedekking klinkt dan ook perfect, want dan hoeft u zelf niet aan de slag met lijm en u hoeft ook niet te berekenen hoeveel u er van nodig heeft. Toch zitten er ook nadelen aan het gebruik van zelfklevende EPDM dakbedekking. Voordat u aan de slag kunt moet u namelijk het dakoppervlakte voorbehandelen met een primer omdat anders het EPDM niet goed hecht. Een ander nadeel is dat de dakbedekking als u het eenmaal geplaatst heeft, niet makkelijk meer te corrigeren is. Als u de EPDM heeft uitgerold op het dak kan blijken dat het niet helemaal recht ligt. Voor zelfklevende EPDM geldt dan vast is vast, en u kunt het niet meer recht leggen.

Conclusie:

  • Voordeel: Geen EPDM lijm nodig
  • Voordeel: Geen ingewikkelde berekening hoeveel lijm u nodig heeft
  • Nadeel: Voorbehandelen met dure primer
  • Nadeel: Na het leggen niet te corrigeren (ook niet bij blaasvorming)

Blaasvorming of luchtbellen bij het leggen van EPDM

Tijdens het leggen van EPDM kunnen er luchtbellen ontstaan onder het EPDM. Dit noemt men ook wel blaasvorming. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan doordat het EPDM niet goed wordt aangedrukt zodat het mogelijk is dat er lucht onder het EPDM komt. U zult het dan opnieuw moeten aanbrengen als u zelfklevende EPDM heeft gebruikt, om lekkage te voorkomen. De reeds geplaatste EPDM dakbedekking kunt u niet opnieuw bestellen.

Als u het EPDM heeft aangebracht met professionele EPDM lijm, kunt u voorzichtig het EPDM losmaken van het oppervlakte en het daarna opnieuw leggen en het vervolgens goed aanrollen met een EPDM aandrukroller. Zo gaat u het ontstaan van blaasvorming tegen. Luchtbellen onder het EPDM kunnen ook vanzelf weer weggaan na verloop van tijd.

EPDM dakbedekking lijmen

EPDM is de meest ideale dakbedekking voor platte en licht hellende daken. U heeft nu gelezen wat de voor- en nadelen zijn van zelfklevende EPDM en daarmee de afweging maken voor welk type EPDM u gaat. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft? Dan heeft EPDMXL dé oplossing voor u. Wij bieden namelijk EPDM dakpakketten aan waarbij het rekenwerk door ons wordt gedaan. Aan de hand van het door u bestelde stuk EPDM krijgt u namelijk ruim voldoende lijm om het EPDM te kunnen verlijmen op uw dak. Het enige dat u tijdens het bestellen hoeft te doen is de juiste maten ingeven!

Vanwege de vele voordelen van niet-klevende EPDM levert EPDMXL uitsluitend EPDM die u door middel van EPDM lijm op het dak kunt aanbrengen. Dit geldt voor onze EPDM dakbedekking op maat, de standaard EPDM folierollen en ook voor de EPDM stroken, die u kunt gebruiken om een dakgoot te repareren of op wilt knappen door middel van het gebruiken van EPDM.

EPDM folie

EPDM makkelijk toepassen

EPDM folie is gemakkelijk aan te brengen op het dak. Of u nu doe-het-zelver bent of een vakman, het is een klus die iedereen kan klaren. Om het u nog gemakkelijker te maken krijgt u bij een bestelling een handleiding meegeleverd, en daarnaast bieden wij ook een handige video-handleiding aan op onze website die u er indien nodig altijd weer bij kunt pakken. Mochten er nog vragen overblijven over het materiaal EPDM of het verwerken daarvan, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, per mail of telefonisch. Wij helpen u graag!

Dakgoot reparatie met EPDM

De zomer nadert zijn eind en als u nog klusjes in en om huis heeft is dit de tijd om ze nog snel even te doen. Het was geen perfecte zomer en door alle neerslag is uw dakgoot meerdere keren getest. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat uw oude dakgoot lekkage vertoond. Hiervoor heeft EPDM XL dé oplossing, want dakgoot reparatie met EPDM is niet alleen de meest duurzame optie maar ook nog eens simpel zelf te doen.

Lees meer

EPDM op een schuurdak

Bent u op zoek naar een dakbedekking voor op het platte dak van uw schuur? Wij geven u diverse goede redenen waarom u EPDM op het dak van een schuur zou moeten plaatsen!

Lees meer

EPDM op tuinhuis plaatsen

Zelf klusjes doen wordt steeds populairder, en doordat er steeds meer gebruiksvriendelijke materialen zijn, gaat dit ook steeds gemakkelijker. Het dak van een tuinhuisje vervangen is zo'n klusje, want EPDM dakbedekking op een tuinhuisje plaatsen kunt u prima zelf!

Lees meer

DPC of EPDM als waterkeringsfolie?

Heeft u last van vocht in uw kruipruimte of kelder ? Of gaat u misschien verbouwen of renoveren? Dan is het van belang dat de muren en vloeren vochtvrij en waterdicht worden. U heeft dan de keuze uit diverse soorten waterkeringsfolie, zoals DPC folie of EPDM. Maar wat is nu het beste?

Lees meer

Geschiedenis van mastieken dakbedekking

Een mastiek dak werd van vroeger uit altijd gebruikt als dakbedekking voor een plat dak of een licht hellend dak. Dit was omdat er niet veel andere oplossingen waren dan mastiek. Een mastiek dak had zo zijn voordelen, maar misschien nog wel meer nadelen. In dit artikel kunt u meer lezen over mastiek en geven we u enkele alternatieven.

Lees meer

Isoleren van een dak

Als u onze vorige blogs heeft gelezen dan weet u inmiddels dat EPDM de beste keuze is als dakbedekking op een plat of licht hellend dak. Om nog meer plezier uit een EPDM dak te halen, praten we u bij over isolatie. Want hoe isoleert u nou eigenlijk een warm of omgekeerd dak?

Lees meer

Wat is kimfixatie?

EPDM heeft de reputatie als dakbedekking dat tot wel een halve eeuw meegaat. De elastische eigenschappen zorgen door makkelijk krimpen en uitzetten voor een uitstekende weerbestendigheid. Door de continue beweging in het materiaal kan het voorkomen dat het los komt in de hoeken als het niet goed vastgezet is. Dat is eenvoudig te voorkomen door het toepassen van kimfixatie.

Lees meer

EPDM-dakbedekking is multifunctioneel

Een dak is tegenwoordig veel meer dan alleen een bescherming tegen de weersomstandigheden. Zeker de platte daken zijn in toenemende mate multifunctioneel. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van sedumdak, groendaken, dakterrassen en daken met zonnepanelen. Veel van deze multifunctionele daken hebben één ding gemeen, en dat is EPDM-dakbedekking.

Lees meer

Wat is EPDM rubber?

EPDM-rubber is een synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM-rubber vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren '50 zocht men een soort dakbedekking dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal moest bestand zijn tegen UV straling en flexibel te zijn, en moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was het antwoord!

Lees meer

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat